top of page

pennunkyselijöille


Pennut lähtevät koteihin, joissa harrastetaan tavoitteellisesti. Kelpie on suloisesta ulkokuorestaan huolimatta työkoira, joka kaipaa hommia. Tavoitteenani on kasvattaa kelpieitä, joilla paukkuja riittää. En kuitenkaan etsi koteja, joille koira on vain harrastusväline vaan sen tulee olla aina ensin tärkeä perheenjäsen. Odotan pennunkyselijöiltä nykyaikaisia ja reiluja koulutusmetodeita.


En vaadi aiempia meriittejä tai kokemusta. Jokaisen on aloitettava jostain. Aito kiinnostus ja motivaatio panostaa koiraan ovat se juttu.

Odotan pennunottajan teettävän koiralleen viralliset terveystutkimukset.

Jokainen pentua kyselevä varmasti tahtoo olla perillä harrastuskaverinsa terveydestä.
 
Etsin koteja, joissa parhaiten pystyn näkemään kasvatustyöni tuloksia. Palvelus- ja pelastuskoiraharrastajat tai näistä lajeista kiinnostuneet ovat siis ensisijainen kohderyhmä, minne kasvattini lähtevät, mutta myös muissa hommissa ja lajeissa tullaan toki kasvatteja näkemään.

"KOTI"- sivulta löydätkin jo tietoa, millaista kelpietä haen kasvatuksellani. Ensisijaisen tärkeää olisi tietysti miettiä, että onko minun tavoittelemani kelpie sellainen koira, jonka juuri sinä toivot itsellesi?
 

Sinulle pentu?

  • Ensimmäinen yhteydenotto sähköpostilla.

  • Kerro viestissäsi itsestäsi, miksi olet kiinnostunut juuri tästä rodusta, mahdollisesta koirakokemuksestasi, kodistasi, perheestäsi, suunnitelmistasi pennun kanssa ja mitä nyt haluatkin kertoa.

  • Kysy rohkeasti jos joku mietityttää tai tahdot tietää lisää.

  • ​Ole rehellinen, se hyödyttää eniten meitä molempia.

  • Tahdon tavata potentiaaliset pentukyselijät henkilökohtaisesti ennen kuin pentua voin luvata.

yhteydenotto

Sijoituskoiran ottaminen sekä myyminen voi herättää huolenaiheita, mutta parhaimmillaan se on molemmille osapuolille hyvin antoisaa. Haluan kirjoittaa alle omia periaatteitani sijoittamisesta, jotta sijoituskoirasta kiinnostuneen olisi mukavampi ottaa yhteyttä.

 

Kuten esittelyssäni sanon, koirani ovat minulle aina ensin perheenjäseniä, sitten harrastuskavereita ja vasta näiden jälkeen jalostuskoiria, eikä ajatusmaailmani ole sijoituskoirankaan kohdalla erilainen enkä oleta mitään muuta sijoituskodilta eli koiran haltijaltakaan. Sijoituskoiran kohdalla minä ymmärrän ja hyväksyn rajalliset oikeuteni koiraan, enkä tule vaatimaan mitään kohtuuttomuksia sopimuksen ulkopuolelta vaan haluan tutustua kotiin kunnolla ja varmistaa meidän olevan samalla aaltopituudella jo heti lähdöstä. En syytä sijoituskotia mahdollisista terveysongelmista tai kehota salailemaan niitä ja toivon näin myös sijoituskodin olevan avoin minulle. 

 

Pyrin ajattelemaan mahdollisimman paljon asioita myös haltijan silmin ja olemaan itse joustava sekä toimimaan niin kuin toivoisin omalle kohdalleni toimittavan, mikäli olisin koiran haltija.

 

Halutessaan sijoituskoti saa olla mukana myös kaikissa sijoituskoiraan liittyvissä asioissa kuten terveystarkastukset, astutus, synnytys ja pentujen hoito. Lisäksi kuuntelen ja otan huomioon myös haltijan ajatukset koiran käyttämisestä, vaikka lopulliset jalostuspäätökset teen itse ja kannan niistä täyden vastuun.

 

No mitä minä sitten sijoituskodilta odotan? Sijoituskodilta toivon oikeastaan aika pitkälti samoja asioita kuin miltä tahansa pennunostajalta eli harrastuneisuutta, halua pitää yhteyttä, samanlaista näkemystä ja näiden lisäksi olisi hyvä, jos välimatkamme ei olisi ihan kamalan pitkä. Tietysti haltijan tulee sitoutua ilmoittamaan aina koiran juoksuista.

 

Sijoitussopimukseen pääset tutustumaan alla olevasta linkistä

sijoituskoira

bottom of page