top of page
DSC_0205 (3).jpg

PENTUA MIETTIVÄLLE

Lue tämä sivu ennen yhteydenottoa

​Tavoitteistani ja kasvatusideologiasta voit lukea "KOTI"- sivulta. Ensisijaisen tärkeää olisi tietysti miettiä, että onko minun tavoittelemani kelpie sellainen kelpie, jonka juuri sinä toivot itsellesi?

Pelkäksi lenkkikaveriksi, näyttelykoiraksi tai lapsille seuraksi en pentuja luovuta. Kelpie on aktiivinen koira, joka kaipaa hommia. Tavoitteenani on kasvattaa kelpieitä, joilla riittää paukut ihan niin pitkälle kuin omistaja koiraansa tahtoo viedä, minkä takia ensisijalla minulle on tavoitteellisesti harrastava koti, jolle koira ei kuitenkaan ole harrastusväline vaan aina ensin tärkeä perheenjäsen ja jonka koulutusmetodit ovat koiraystävällisiä, reiluja ja nykyaikaisia. Työkoiraa tilalle paimentamaan minulta tuskin tulee sinulle löytymään, koska pääpaino kasvatuksellani ei ole paimennuksessa, vaikka pidänkin niiden ominaisuuksien säilyttämistä tärkeänä.
En odota tai vaadi aiempia meriittejä tai kokemusta, kunhan on kiinnostusta, halua, maalaisjärkeä ja motivaatiota panostaa koiraan. 

Jokainen pentua kyselevä varmasti tahtoo olla perillä harrastuskaverinsa sekä tärkeän perheenjäsenensä terveydestä ja tulee viralliset terveystarkastukset suorittamaan ilman, että minun siihen pitäisi ketään väkisin patistaa, mutta sitäkin aivan takuulla teen tarvittaessa.
  
Etsin siis koteja, joissa parhaiten pystyn näkemään kasvatustyöni tuloksia eli näkemään miten olen tavoitteissani onnistunut.

Pentua miettivälle: About
DSC_0410.jpg

SIJOITUSKOIRA

Sijoituskoiran ottaminen sekä myyminen voi herättää huolenaiheita, mutta parhaimmillaan se on molemmille osapuolille hyvin antoisaa. Haluan kirjoittaa alle omia periaatteitani sijoittamisesta, jotta sijoituskoirasta kiinnostuneen olisi mukavampi ottaa yhteyttä.


Kuten esittelyssäni sanon, koirani ovat minulle aina ensin perheenjäseniä, sitten harrastuskavereita ja vasta näiden jälkeen jalostuskoiria, eikä ajatusmaailmani ole sijoituskoirankaan kohdalla erilainen enkä oleta mitään muuta sijoituskodilta eli koiran haltijaltakaan. Sijoituskoiran kohdalla minä ymmärrän ja hyväksyn rajalliset oikeuteni koiraan, enkä tule vaatimaan mitään kohtuuttomuksia sopimuksen ulkopuolelta vaan haluan tutustua kotiin kunnolla ja varmistaa meidän olevan samalla aaltopituudella jo heti lähdöstä. En syytä sijoituskotia mahdollisista terveysongelmista tai kehota salailemaan niitä ja toivon näin myös sijoituskodin olevan avoin minulle. 


Pyrin ajattelemaan mahdollisimman paljon asioita myös haltijan silmin ja olemaan itse joustava sekä toimimaan niin kuin toivoisin omalle kohdalleni toimittavan, mikäli olisin koiran haltija.


Halutessaan sijoituskoti saa olla mukana myös kaikissa sijoituskoiraan liittyvissä asioissa kuten terveystarkastukset, astutus, synnytys ja pentujen hoito. Lisäksi kuuntelen ja otan huomioon myös haltijan ajatukset koiran käyttämisestä, vaikka lopulliset jalostuspäätökset teen itse ja kannan niistä täyden vastuun.


No mitä minä sitten sijoituskodilta odotan? Sijoituskodilta toivon oikeastaan aika pitkälti samoja asioita kuin miltä tahansa pennunostajalta eli harrastuneisuutta, halua pitää yhteyttä, samanlaista näkemystä ja näiden lisäksi olisi hyvä, jos välimatkamme ei olisi ihan kamalan pitkä. Tietysti haltijan tulee sitoutua ilmoittamaan aina koiran juoksuista.


Sijoitussopimukseen pääset tutustumaan alla olevasta linkistä

Pentua miettivälle: About Us

PENTUAIKA

Olen valtavan kiinnostunut siitä, miten paljon kasvattajan luona vietetyllä ajalla on mahdollista vaikuttaa pennun tulevaisuuteen. Opiskelen ja otan vastaan uutta tietoa aiheesta aina kun saan mahdollisuuden.
Kasvattini käyvät läpi mm. bio sensor-ohjelman, sekä l​uonani pennut pääsevät sopivassa iässä tutustumaan erilaisiin alustoihin, automatkustamiseen, kiltteihin aikuisiin koiriin, erilaisiin ihmisiin, veteen, ääniin, muihin eläimiin, käsittelyyn, erilaisiin paikkoihin, kädestä syömiseen, häkissä odottamiseen, nenänkäyttöön, eri materiaaleista valmistettuihin leluihin ja esineisiin, eläinlääkäriin ja muihin arkisiin sekä harrastuksiin valmistaviin asioihin. Pennut lähtevät meiltä siis reppu täynnä hyviä kokemuksia. Jokainen pentu saa päivittäin yksilöityä aikaa, jolloin pääsen tutustumaan mahdollisimman hyvin jokaiseen ja pystyn tekemään paremmin päätökset tulevista kodeista ja mahdollisesti valmistaa jokaista vieläkin yksilöllisemmin tulevaisuuteen. Kodit pennuille valitsen 5-7 viikon iässä (niistä kodeista, joille olen syntymän jälkeen pennun saamisesta ilmoittanut) ja luovutukseen ne lähtevät aikaisintaan 8 viikon iässä. 
Ruuaksi pennut tottuvat meillä syömään niin raakaruokaa kuin valmisnappulamössöä.

DSC_0350.jpg
Pentua miettivälle: About Us
DSC_0330 (4).jpg

KUN OTAT YHTEYTTÄ

  • Tee se ensin sähköpostilla. Näin minulle jää talteen sinun ensimmäinen viestisi ja ehdin lukea sen ajan kanssa ajatuksella ja siitä voidaan mahdollisesti jatkaa muuta kautta keskustelua.

  • Kerro viestissäsi itsestäsi, miksi olet kiinnostunut juuri tästä rodusta, mahdollisesta koirakokemuksestasi, kodistasi, perheestäsi, suunnitelmistasi pennun kanssa ja mitä nyt haluatkin kertoa.

  • Toivon myös kuulevani miksi olet kiinnostunut juuri minun kasvateistani ja oletko kysynyt pentua muualta tai oletko jo mahdollisesti jonkun muun "pentujonossa" odottamassa.

  • Tahdon tavata potentiaaliset pentukyselijät henkilökohtaisesti ennen kuin pentua voin luvata.

  • Kysy rohkeasti jos joku mietityttää tai tahdot tietää lisää.

  • ​Ole rehellinen, se hyödyttää eniten meitä molempia.

Pentua miettivälle: About Us
bottom of page