top of page

02.09.2020

 • Lonkat - B/A

 • Kyynäret - 0/0

 • Polvet - 0/0

 • Olat - terve/terve

 • Selkä - LTV0 ja VA0

 • Silmät - terveet

 • Sydänkuuntelu ok

 • Sydänultra ok

 • Paino 15 kg​​

 • Säkä 47 cm

Pätkis

Terveys

Tulokset

 • Vuoden 2023 pk-tulokas kelpie

 • JK3 2-tulos x 2

 • JK2 2-tulos

 • JK1 1-tulos

 • Bh-koe hyväksytty

 • TK1, TK2

 • PAIM-T H

 • NÄY-EH

Magical Glow's Bubbly

Tottiksissa ja tokossa Pätkis tarjoaa tosi hienoa aktiivisuutta heti kentälle päästyään eikä kummemmin vaadi nostatteluja tai hetsauksia. Liikkeissään se on nopea ja tehokas sekä vauhtiliikkeet ovat ehdottomasti Pätkiksen mieleen. Eniten työtä jouduttiin tekemään pentu- ja teini-iässä häiriönsiedon kanssa, mutta helposti motivoitavan koiran kanssa tämä oli työstettävissä ja nopeasti saatiin hommat sille mallille, ettei Pätkistä voi enää mitenkään päin kuvailla häiriöherkäksi. 

Jälkeä Pätkiksen kanssa aloiteltiin sen ollessa n. 7 kk ikäinen ja luonnostaan aika ilmavainuista nenää alettiin hiljalleen laskea maahan ja pian päästiinkin kivoihin suorituksiin. Paljon eri vaiheita on koettu ja käyty läpi mutta ollaan matkan aikana kehitytty ihan hurjasti ja Pätkiksen ongelmanratkaisukyky on osoittautunut tosi hyväksi. Jäljellä Pätkis osoittaa hyvin sinnikkyyttä ja yllättävänkin paljon itseluottamusta. Maavainuisuus on myös kehittynyt hurjasti, mikä on myös vienyt mennessään turhan kiirehtimisen ja vauhdin. Jäljestys näyttää ja tuntuu nykyään aivan upealta.


Agilityssa Pätkis on hyvin vauhdikas ja kestää hyvin toistoja. Aluksi mentiin niin lujaa, että hirvitti ja meinasin lyödä hanskat tiskiin, mutta hyvien kouluttajien myötä ollaan opittu treenaamaan niin, että myös järki pysyy vauhdin mukana. Pätkis vaikuttaa tällä hetkellä erittäin lupaavalta tapaukselta myös tähän lajiin, oikeastaan ainoa mikä sitä pidättelee on osaamaton ohjaaja, joka ei ole tottunut näin nopeaan koiraan tai ole kyseisestä lajista erityisen motivoitunut. Agility onkin jäänyt meidän lajivalikoimasta pois.

Pätkiksen kanssa harrastellaan myös polkupyörällä tehtyjä vetolenkkejä ja koirahiihtoa. Vetopuuhissa meillä ei ole kilpailutavoitteita, vaan tehdään omaksi iloksi ja kasvatellaan hiljalleen kuntoa pidempiä pyöräretkiä ja hiihtolenkkejä varten. Vetäminen tuli Pätkikseltä tosi luonnollisesti ja se vaikuttaa pitävän todella paljon kun pääsee tällä tapaa purkamaan isoimpia vauhteja ja saa tehdä ihan täysiä.

Paimennusta Pätkis on käynyt kokeilemassa n. 10 kk iässä ja sillä oli selkeästi heti ajatus olemassa ja saikin paljon kehuja paimennuksen opettajalta. Myöhemmin reilun puolentoistavuoden iässä käytiin suorittamassa taipparit, joissa paistoi kyllä läpi, ettei tuon ensimmäisen paimennuskerran jälkeen näitä ominaisuuksia ole vahvistettu, mutta läpi meni kuitenkin ja kiinnostusta löytyi, vaikka ehkä uskallus oli hieman hukassa lähteä ainakaan kovin suurieleisesti toteuttamaan itseään.

Harrastuksista

DSC_0260.jpg

luonne

Pätkis toimii innoittajana kennelnimelleni Volt Tackle. Pätkis on sellainen koira, jota voi helposti kuvailla kertomalla, että sen koko elämäntyyli on täysillä päin! Pätkis on vilkas, vauhdikas ja täynnä intoa. Siitä huolimatta Pätkiksestä löytyy myös ohjaajapehmeyttä, eikä se ole koira joka erityisesti haastaisi ohjaajaa tai "testaisi rajoja", vaan sieltä kaiken vilkkauden ja vauhdin keskeltä löytyy oikeasti kiltti koira, joka haluaa onnistua sille annetuissa tehtävissä. Pätkis lukee jonkun verran minun tunnetilojani ja peilaa niitä.

 

 

Ensimmäinen vuosi tehtiin kovasti töitä, jotta saatiin luotua hyvä hallinta ja suhde, sekä kasvatettiin malttia. Enää ei hötkyillä ja olla menossa ihan joka suuntaan yhtä aikaa ja se kaikki vauhti ja riemu saadaan suunnattua oikeisiin asioihin! Pätkiksestä onkin muotoutunut ihan mahtava luottokoira, jonka kanssa ei tarvitse murehtia, että miten se käyttäytyy tai onko se kuulolla. 

 

Pätkis on yksi niistä koirista, joilla jokainen päivä on maailman paras päivä. Kotona se on hyvin läheisyydenkipeä ja onkin aina siellä missä minäkin, yöt nukumme kylki kyljessä -saman peiton alla. Yksinolot ovat olleet aina ok. Pätkis on koirasosiaalinen ja aina tullut kaikkien kanssa juttuun. Myös kissojen kanssa osaa toimia ja elää. Kuvailisin Pätkistä myös helpoksi ja ongelmattomaksi, sen kanssa ei arjessa tarvitse murehtia mistään. Leireillä olemme käyneet useasti ja siellä saattaa vieraassaa paikassa  ensimmäisenä yönä pöhähdellä äänille, toisena yönä ei yleensä enää. Mitkään alustat tai äänet eivät ole hetkauttaneet, paitsi kun minä aivastan niin silloin Pätkis kiiruhtaa apuun.

bottom of page