PÄTKIS

Magical Glow's Bubbly


    2.9.2020

  • Lonkat - B/A

  • Kyynäret - 0/0

  • Polvet - 0/0

  • Olat - terve/terve

  • Selkä - LTV0 ja VA0

  • Silmät - terveet

  • Sydän - ei sivuääniä

  • Säkä

  • Paino n. 16 kg

  • PAIM-T H

DSC_0588.jpg
 

PÄTKIS

Pätkis toimii innoittajana kennelnimelleni Volt Tackle. Pätkis on sellainen koira, jota voi helposti kuvailla kertomalla, että sen koko elämäntyyli on täysillä päin! Pätkis on erittäin vilkas, vauhdikas ja täynnä sellaista ylitsepursuavaa intoa. Siitä huolimatta Pätkiksestä löytyy myös ohjaajapehmeyttä, eikä se ole koira joka erityisesti haastaisi ohjaajaa tai "testaisi rajoja", vaan sieltä kaiken vilkkauden ja vauhdin keskeltä löytyy oikeasti kiltti koira, joka haluaa onnistua sille annetuissa tehtävissä.


Tässä reilu puolitoista vuotiaana olen huomannut selkeää aikuistumista, vaikka vauhtia löytyy edelleen paljon niin nyt alkaa mielestäni olla sellaista järkevyyttä ja tasapainoisuutta. Enää ei tarvi hötkyillä ja olla menossa ihan joka suuntaan yhtä aikaa ja se kaikki vauhti ja riemu saadaan suunnattua suhteellisen järkeviin asioihin!

DSC_0260.jpg
 

PÄTKIS HARRASTAA

Tottiksissa ja tokossa Pätkis tarjoaa tosi hienoa aktiivisuutta heti kentälle päästyään eikä vaadi nostatteluja tai hetsauksia. Liikkeissään se on nopea ja tehokas sekä vauhtiliikkeet ovat ehdottomasti Pätkiksen mieleen. Eniten työtä ollaan joudutta tekemään häiriönsiedon kanssa, mutta helposti motivoitavan koiran kanssa tämä oli työstettävissä ja tällä hetkellä pystyn todella pitkälti luottamaan Pätkiksen kykyyn luopua häiriöistä.

Jälkeä Pätkiksen kanssa aloiteltiin sen ollessa n. 7 kk ikäinen ja luonnostaan aika ilmavainuista nenää alettiin hiljalleen laskea maahan ja pian päästiinkin kivoihin suorituksiin. Nuorella koiralla tuppaa vauhtia olemaan vielä turhan paljon ja varsinkaan suoraan autosta ei voi jäljelle viedä vaan vaatii kunnon lämppäilyt, jotta saadaan isoimmat vauhdit pois.
​Haku aloitettiin Pätkiksen ollessa 1,5 vuotias ja se tuntui heti tosi luonnolliselta lajilta Pätkikselle. Ilmavainua, juoksemista, vauhtia, ihmisiä ja palkkaa, kaikkea mistä Pätkis pitää!

Agilityssa Pätkis on hyvin vauhdikas ja kestää hyvin toistoja. Aluksi mentiin niin lujaa, että hirvitti ja meinasin lyödä hanskat tiskiin, mutta hyvien kouluttajien myötä ollaan opittu treenaamaan niin, että myös järki pysyy vauhdin mukana. Pätkis vaikuttaa tällä hetkellä erittäin lupaavalta tapaukselta myös tähän lajiin, oikeastaan ainoa mikä sitä pidättelee on osaamaton ohjaaja, joka ei ole tottunut näin nopeaan koiraa.

Pätkiksen kanssa harrastellaan myös polkupyörällä tehtyjä vetolenkkejä. Vetopuuhissa meillä ei ole kilpailutavoitteita, vaan tehdään omaksi iloksi ja kasvatellaan hiljalleen kuntoa pidempiä pyöräretkiä varten. Vetäminen tuli Pätkikseltä tosi luonnollisesti ja se vaikuttaa pitävän todella paljon kun pääsee tällä tapaa purkamaan isoimpia energioitaan.

Paimennusta Pätkis on käynyt kokeilemassa n. 10 kk iässä ja sillä oli selkeästi heti ajatus olemassa ja saikin paljon kehuja paimennuksen opettajalta. Myöhemmin reilun puolentoistavuoden iässä käytiin suorittamassa taipparit, joissa paistoi kyllä läpi, ettei tuon ensimmäisen paimennuskerran jälkeen näitä ominaisuuksia ole vahvistettu, mutta läpi meni kuitenkin ja kiinnostusta löytyi, vaikka ehkä uskallus oli hieman hukassa lähteä ainakaan kovin suurieleisesti toteuttamaan itseään.