top of page

PÄTKIS

Magical Glow's Bubbly

 2.9.2020

  • Lonkat - B/A

  • Kyynäret - 0/0

  • Polvet - 0/0

  • Olat - terve/terve

  • Selkä - LTV0 ja VA0

  • Silmät - terveet

  • Sydän - ei sivuääniä

  • Paino 16,5 kg​​

  • MyDogDNA tulokset *klik*

DSC_0588.jpg
Pätkis: Team

PÄTKIS

Pätkis toimii innoittajana kennelnimelleni Volt Tackle. Pätkis on sellainen koira, jota voi helposti kuvailla kertomalla, että sen koko elämäntyyli on täysillä päin! Pätkis on erittäin vilkas, vauhdikas ja täynnä sellaista ylitsepursuavaa intoa. Siitä huolimatta Pätkiksestä löytyy myös ohjaajapehmeyttä, eikä se ole koira joka erityisesti haastaisi ohjaajaa tai "testaisi rajoja", vaan sieltä kaiken vilkkauden ja vauhdin keskeltä löytyy oikeasti kiltti koira, joka haluaa onnistua sille annetuissa tehtävissä. Pätkis lukee todella paljon minun tunnetilojani ja peilaa niitä.


Tässä reilu puolitoista vuotiaana olen huomannut selkeää aikuistumista, vaikka vauhtia löytyy edelleen paljon niin nyt alkaa mielestäni olla sellaista järkevyyttä ja tasapainoisuutta. Enää ei tarvi hötkyillä ja olla menossa ihan joka suuntaan yhtä aikaa ja se kaikki vauhti ja riemu saadaan suunnattua suhteellisen järkeviin asioihin!

DSC_0260.jpg
Pätkis: About

PÄTKIS HARRASTAA

Tottiksissa ja tokossa Pätkis tarjoaa tosi hienoa aktiivisuutta heti kentälle päästyään eikä vaadi nostatteluja tai hetsauksia. Liikkeissään se on nopea ja tehokas sekä vauhtiliikkeet ovat ehdottomasti Pätkiksen mieleen. Eniten työtä jouduttiin tekemään häiriönsiedon kanssa, mutta helposti motivoitavan koiran kanssa tämä oli työstettävissä ja tällä hetkellä pystyn todella pitkälti luottamaan Pätkiksen kykyyn luopua häiriöistä.

Jälkeä Pätkiksen kanssa aloiteltiin sen ollessa n. 7 kk ikäinen ja luonnostaan aika ilmavainuista nenää alettiin hiljalleen laskea maahan ja pian päästiinkin kivoihin suorituksiin. Nykyäänkin vauhtia piisaa, mutta ollaan kehitytty ihan hurjasti ja Pätkiksen ongelmanratkaisukyky on osoittautunut tosi hyväksi ja ensimmäisistä sokkojäljistä on selvitty onnistuneesti. Jäljellä Pätkis osoittaa hyvin sinnikkyyttä ja yllättävänkin paljon itseluottamusta.


​Haku aloitettiin Pätkiksen ollessa 1,5 vuotias ja se tuntui heti tosi luonnolliselta lajilta Pätkikselle. Ilmavainua, juoksemista, vauhtia, ihmisiä ja palkkaa, kaikkea mistä Pätkis pitää!

Agilityssa Pätkis on hyvin vauhdikas ja kestää hyvin toistoja. Aluksi mentiin niin lujaa, että hirvitti ja meinasin lyödä hanskat tiskiin, mutta hyvien kouluttajien myötä ollaan opittu treenaamaan niin, että myös järki pysyy vauhdin mukana. Pätkis vaikuttaa tällä hetkellä erittäin lupaavalta tapaukselta myös tähän lajiin, oikeastaan ainoa mikä sitä pidättelee on osaamaton ohjaaja, joka ei ole tottunut näin nopeaan koiraa.

Pätkiksen kanssa harrastellaan myös polkupyörällä tehtyjä vetolenkkejä ja koirahiihtoa. Vetopuuhissa meillä ei ole kilpailutavoitteita, vaan tehdään omaksi iloksi ja kasvatellaan hiljalleen kuntoa pidempiä pyöräretkiä ja hiihtolenkkejä varten. Vetäminen tuli Pätkikseltä tosi luonnollisesti ja se vaikuttaa pitävän todella paljon kun pääsee tällä tapaa purkamaan isoimpia energioitaan.

Paimennusta Pätkis on käynyt kokeilemassa n. 10 kk iässä ja sillä oli selkeästi heti ajatus olemassa ja saikin paljon kehuja paimennuksen opettajalta. Myöhemmin reilun puolentoistavuoden iässä käytiin suorittamassa taipparit, joissa paistoi kyllä läpi, ettei tuon ensimmäisen paimennuskerran jälkeen näitä ominaisuuksia ole vahvistettu, mutta läpi meni kuitenkin ja kiinnostusta löytyi, vaikka ehkä uskallus oli hieman hukassa lähteä ainakaan kovin suurieleisesti toteuttamaan itseään.

Pätkis: About Us
Pätkis: Pro Gallery

TULOKSET

Bh-koe hyväksytty
PAIM-T H
Toko alo 184p, kp ja luokkavoitto
Toko alo 167p
Toko alo 185p ja kp

IMG_20220825_192328_522.jpg
Pätkis: About Us
Pätkis: Pro Gallery

VIDEOITA

Treeniä ja kisaa

Pätkiksen ensimmäinen tokokoe. Pisteet ja tulokset näkyy videolla.

Vielä ollaan hyvin alussa meidän haku-uraa ja video vähän tylsä kun koiraa näkyy vain pieni hetki. Myöhemmin toivottavasti sitten kiinnostavampaa videota kun päästään ottamaan ilmaisuja mukaan. Ikää tässä 1 v 10 kk.

Pätkiksellä ikää tämän videon aikoihin 1 vuosi ja 10 kuukautta. Kyseessä on meidän toinen sokkojälkemme eli ei karttaa tai jäljen tekijää mukana. Vaikka tässä kohtaa harjoiteltavaa vielä riittää niin olen tosi tyytyväinen, miten paljon on päästy eteenpäin.

Samaan syssyyn vielä esineruutua. Tässä Pätkiksellä oli normaalia isompi kiire ja vähän omine lupineen luiskahti ruutuun, mutta jatketaan treenejä!

Mh-kuvaus oli hyvin paljon Pätkiksen näköinen, eikä siellä tullut juuri yllätyksiä. Pätkiksellä vaikutti olevan ihan kivaa. Arvion näet painamalla tästä.

Videolla kaksi supermöllirataa, jotka sujuivat kivasti. Minulla on edelleen paljon opettelemista Pätkiksen ohjaamisessa, mutta hiljalleen edetään.

Pätkis: List
bottom of page