top of page

pentuesuunnitelma

alkuvuosi 2024

pätkis

2.9.2020

Lonkat B/A

Kyynäret 0/0

Polvet 0/0

Olat terve/terve

Selkä VA0 & LTV0

Silmät terveet

Sydänkuuntelu ok

Sydänultra ok

MyDogDNA

MH-luonnekuvaus suoritettu

Harrastukset PK-metsäjälki, toko, agility ja vetolajit

JK1, JK2, TK1, TOKO AVO1, BH, PAIM-T H, NÄY-EH

IMG_20221101_125952.jpg

BOOM-SHAKALAKA AGOSTINO

roihu

15.9.2019

Lonkat A/A

Kyynäret 0/0

Polvet 0/0

Selkä VA0 & LTV0

Silmät terveet

Sydänkuuntelu ok

Sydänultra ok

MyDogDNA

MH-luonnekuvaus suoritettu

LTE +159 +++

Harrastukset agility, mejä, nosework, vepe ja rally-toko

AGI3 AGI-H3, RTK2, VEPE-SOVE, NÄY-ERI

  • Instagram
DSC_0588_edited.png

MAGICAL GLOW´S BUBBLY

ROIHU

Roihua olen päässyt seuraamaan jo aivan pennusta asti ja sen käyttäminen ollut minulla toiveissa jo kauan ennen kuin koko pentue on ollut edes ajatuksen tasolla ajankohtainen. Roihun ja lähisuvun kehuttavien terveystulosten lisäksi Roihu on myös päässyt näyttämään monipuolisuuttaan laajan harrastuslajikirjon kautta. Itselle tärkeitä nenähommiakin näihin mahtuu, joten olen iloinen tietäessäni myös uroksen toimivan tältä osin. Luonnettakaan tuskin voi liikaa kehua, ei tule ihan joka päivä vastaan niin tasapainoista ja mutkatonta koiraa.

KATJA KERTOO ROIHUSTA

Minulle Roihu on aarre, joka on tehty lähes pelkästään positiivisista adjektiiveista. Tosin katselen sitä vahvasti vaaleanpunaisten lasien läpi. Se sopii minulle niin täydellisesti, että en muuttaisi siinä juuri mitään. Volyyminappulaa voisin toki tietyissä tilanteissa vääntää mölytoosasta vähän pienemmälle. Ja ne huonot tavat, joita Roihulla on, johtuvat täysin hihnan toisesta päästä.

Mutkattomasti ja iloisesti elämään suhtautuvan koiran kanssa on todella helppo elää, varsinkin kun elämänmittaiseen omaan koirakokemukseeni on mahtunut niitä haastavampiakin yksilöitä. Tasapainoisuus, sosiaalisuus, avoimuus, iloisuus, oppimishalukkuus, sinnikkyys ja itsevarmuus ovat niitä ominaisuuksia, joita Roihusta arvostan. Roihu haluaa oppia ja käyttää päätään. Etupulpetin poika tahtoo tehdä kaiken oikein, mutta ei kuitenkaan lannistu tai paineistu toistoista, vaan kestää niitä hyvin. Yleensä toistoja ei kuitenkaan tarvita montaa, kun uusi asia on jo sisäistetty ja asennettu järjestelmään.

Palkaksi käy sosiaalinen palkka, lelut ja namit. Tekeminen itsessään on myös palkitsevaa. Roihu rakastaa ihmisiä, erityisesti lapset ovat kertakaikkisen ihania. Rapsutuksista Roihu ei tunnu koskaan saavan kyllikseen. Myös muut koirat ovat pääsääntöisesti kavereita. Jotkut urokset, erityisesti saman ikäiset, saattavat kuitenkin aiheuttaa tunteiden kuumenemista. Nartut, ne aluksi vastahakoisetkin, Roihu kietoo nopeasti pauloihinsa. Roihulla on hyvä tilanteiden taju ja se osaa hienosti lukea vastapuolesta (oli kyseessä sitten koira tai ihminen), kuinka kulloinkin kannattaa toimia ja lähestyä.Harrastuksinamme on päälajina agility. Sen lisäksi höntsäämme säännöllisesti noseworkia ja satunnaisesti verijälkeä. Viime kesänä kokeilimme vepeä ja uusimpana lajina opettelemme rallytokoa. Roihu taipuisi melkein mihin vain, sen omistaja vain on rajoittimena harrastusvalikoimassa. Kotona Roihu on hyvinkin rauhallinen ja kestää hyvin tekemättömyyttäkin. "Töitä" se tekee täysillä ja intensiivisesti ympäristöstä häiriintymättä. Roihu on kiltti ja kuuliainen, mutta samalla kuitenkin määrätietoisen jämäkkä, nöyristelemätön kaveri. 

Odotan hartaasti tästä yhdistelmästä syntyviä pentuja. Pätkis ja Roihu täydentävät upeasti toisiaan ja niillä on ollut alusta alkaen hyvä keskinäinen kemia. Kutkuttavaa odotusta siis tiedossa

DSC_0566.jpg

Odotan tästä pentueesta toimintakykyisiä, varmoja, avoimia ja rohkeita harrastuskoiria, jotka soveltuvat useampaan lajiin. Itselleni toivon saavani jälkikoiran tästä yhdistelmästä.
 
Tavoitteena on siis pentue, jolla ominaisuudet kantavat pitkälle palveluskoirakokeisiin tai muihin metsä- ja etsintälajien tehtäviin. Pennunkyselijöissäkin näin ollen korkealla ovat näistä lajeista kiinnostuneet harrastajat. 
 

Kumpikin koira on osoittanut omaavansa toimivan nenän, valtavan työskentelyhalun, hyvän koulutettavuuden sekä sitkeyttä. Kumpikin koira on luonteeltaan hyvin elämäniloisia ja erittäin toimivia niin harrastuksissa kuin arjessa, joten minulla on suuret odotukset näiltä osin tulevalle pentueelle. Mikään yhdistelmä ei kuitenkaan ole täysin riskitön, kuten ei tämäkään. Osalla Pätkiksen sisaruksista on ilmennyt allergiaa tai herkkyyksiä joillekin ruoka-aineille. Pätkiksellä tai Roihulla näitä ei ole, mutta se ei tee yhdistelmästä tältä osin riskitöntä.

bottom of page