top of page
Search
  • Writer's pictureJonna

Jämin jälkileiri Pätkis & Nuuskis


Vihdoin koitti piiitkään odotettu viikonloppu ja jälkileiri! Kouluttajana Riitta Kivimäki, jonka opeissa ollaan oltu jo tokon/tottisten osalta, joten tiesin tulossa olevan tältäkin osin laadukasta koulutusta. Perjantaina kävimme läpi, että millaista koiraa ja ohjaajaa leirille oikein on osallistunut.


Lauantaina sitten alkoi valtava treenirupeama ja aloitettiin tekemällä Nuuskikselle koemainen jälki, jotta nähdään missä mennään. Yllätyksekseni Nuuskis teki aivan täydellisen janan, mitä en tosiaan osannut lainkaan odottaa ja menin tästä hieman hämilleni mikä vaikutti myös Nuuskikseen ja jäljen alku oli epävarma ja kaksi keppiä jäi. Loput kepit kuitenkin nousivat nätisti. Toki jäi hieman kaivelemaan tuo alku, mutta kuitenkin en voi olla kuin tyytyväinen.

Pätkikselle tehtiin suht simppeli jälki, jonka tarkoituksena oli näyttää missä mennään ja jo samalla miettiä miten menoa saataisiin vähemmän räjähtäväksi siihen jäljen alkuun. Treeni alkuun vaikutti lupaavalta, mutta sitten alkoi nenä nousta ihan liikaa jolloin luulin meidän eksyneen ja palattiin taaksepäin. Tämän jälkeen me vasta sitten oikeasti eksyttiin... Pätkiksen treeniohjelmistoon saadaan selkeästi lisätä harhat, jotta oppisin lukemaan milloin se sellaisella on. Päästiin kuitenkin takaisin jäljelle ja sen loppuun ja treenissä keppejäkin kyllä nosteltiin.

Päivän toisessa treenierässä Nuuskikselle tehtiin helpohko jälki ilman janaa. Tästä jäi käteen se, että kulmia täytyy työstää ja todella kiinnittää huomiota kepiltä lähtöihin - se kannattaa tehdä liina löysänä ja antaa sille oikeasti tilaa miettiä! Pätkikselle sitten toisena tehtiin kulmatreeni. jonka alkuun saatiin ihan mieletön häiriö kun siitä ehti juuri mennä heti jäljen alusta iso rastastajaparvi! Tehtiin tämä treeni ilman janaa ja se sujui todella hyvin ja rauhallisesti, kulmat oli ok ja tuoreiden kaviojälkienkin ohi päästiin ongelmitta. Jälki jouduttiin kuitenkin lyömään poikki kesken kaiken kun huomasimme sen risteävän edellisen jäljen päältä, oli siis sattunut pieni hupsista! Kuitenkin joskus voi ihan hyvää tehdä lopettaa onnistumisten jälkeen!

Iltapäivällä vielä jatkettiin kolmannella treenillä, jossa Nuuskikselle janalle etenemistreeniä, joka sujui sen verran hyvin, että en kokenut tarpeelliseksi tai kannattavaksi tehdä kahta toistoa enempää. Pätkikselle lyhyttä kiemurtelevaa jälkeä, joka lähti hyvin liikkeelle, mutta loppupuolella vaihtoi harhalle (pyöräilijä jäljistä päätellen), tässä kohtaa ehkä oltiin jo molemmat hieman loppu, joka teki keskittymisen herpaantumisesta helpompaa.


Sunnuntaiaamuna uudella innolla uuteen päivään! Pätkiksen molemmat treenit sisälsivät janatreeniä. Tähän yritetään saada rauhaa, jotta jäljelle lähteminen ei olisi niin kaoottista kun tosiaan janalle Pätkis lähtee VAUHDILLA... Luulen, että näillä eväillä mitä näistä treeneistä saatiin niin tähän vielä tullaan pääsemään, mikä vaikuttaa sitten positiivisesti siihen koko jälkeen.


Nuuskikselle myös janatreeniä tai oikeastaan suunnanvalintaa. Vaikeaa. Nuuskikselle suunnanvalinta on ollut haasteellista aina päivästä riippuen ja tämä oli juuri sellainen päivä, lauantaina se taas onnistui helposti. Treenit tämän osalta jatkuvat. Toisena treeninä kokeiltiin piikkejä, jotka epäedullisen tuulensuunnan seurauksena Nuuskis oikaisi suoraa kepeille. Tämä ei ollut vakavaa, mutta koitetaan toisella kertaa uudestaan ja tarkkaillaan paremmin tuulen suuntaa, jotta saadaan sitä ainakin näin alkuun käytettyä eduksi.

Leirin päätteeksi meille oli vielä järjestetty esineruututreenit ja koska Nuuskis on ilmoitettu kokeeseen niin sen kanssa tehtiin täysin kokeenomainen treeni niin Nuuskiksen kuin munkin näkökulmasta. Ilmoittautumisen jälkeen suuntasin kauimmaiseen nurkkaan, jossa edessä oli heti kumpare, jonka taa ruutu jatkui. Ajattelin sen olevan ruudun hankalin kohta, joten aloitin siitä. Nuuskis irtosi upeasti ja suoraan takanurkkaan kumpareen yli, josta lähti etenemään takareunaa sivulle päin kunnes sitten jo olikin esineen haju nenässä ja sitä tuotiin sitten kovaa vauhtia suoraan käteen. Uusi lähetys ja taas lähti hyvin etenemään, tällä kertaa kuitenkaan ei ehtinyt kuin puoleen väliin niin nappasikin jo toisen esineen ja siihenkin nätti luovutus ja tuonti. Suoritusaika n. puolitoista minuuttia! Tämä työvoitto tuntui vaan niin uskomattoman hyvältä.


Myös Pätkikselle tehtiin hyvin kisanomainen treeni! Pätkis eteni hyvin takarajalle asti, joskin hieman vinosti, mutta kuitenkin. Sieltä sitten ensimmäinen esine ja palautuskin oli hieno! Toinen lähetys ei enää lähtenyt etenemään yhtä suoraa ja nenään osuikin aiempien treenaajien pissa, jolle piti sitten jättää myös oma liru... Tästä yli päästyään kuitenkin lähti itse etenemään taakse asti ja sieltä löytyi mitäs muutakaan kuin toinen pissa. Annoin kuitenkin "jätä" käskyn ja Pätkis vastasi siihen heti jatkamalla töitä eli ihan mahtava treeni saatiin tuon kannalta! Toinen esine nousi tämän jälkeen hyvin pian ja senkin palautus osui aivan nappiin! Aikaa meillä meni kaksi ja puoli minuuttia! Ihan uskomatonta!


Esineruudut oli kyllä itselle ihan kohokohta, koska pääsin näkemään meidän kovan työn tulokset!


31 views0 comments

Recent Posts

See All

Ei pentuja odotettavissa

Pätkiksen ja Roihun astutuspuuhat eivät sujuneet. Tammikuussa käydään varuiksi ultraamassa vielä, mutta se on lähinnä varmistus sille, mikä nyt on aika selvää. En vielä tiedä aionko Pätkikselle suunni

Comments


bottom of page